Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BAŞKAN KOCAİSPİR: “KURTULUŞ MEŞALESİ ADANA’DA YAKILMIŞTIR”

BAŞKAN KOCAİSPİR: “KURTULUŞ MEŞALESİ ADANA’DA YAKILMIŞTIR”

BAŞKAN KOCAİSPİR: “KURTULUŞ MEŞALESİ ADANA’DA YAKILMIŞTIR”

BASKAN KOCAISPIR: “KURTULUS MESALESI ADANA’DA YAKILMISTIR”

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, 5 Ocak Adana'nin düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Emsalsiz bir tarihe sahip olmaktan onur duyuyoruz diyen Baskan Kocaispir mesajinda, sanli Türk tarihinin gelecek nesillere aktarilmasinin önemine vurgu yapti.

Baskan Kocaispir’in mesaji söyle;

“Kiymetli Hemsehrilerim, Kurtulus hissinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te vuku buldugu ilk sehir Adana’mizdir. Anadolu’da ilk kurtulus mesalesi ilimizde, güneyin kalesi Adana’da yakilmistir. Milli mücadelede böylesine anlamli bir rol üstlenen bir kentin evlatlari ve emsalsiz bir tarihe sahip olmaktan onur duyuyoruz.

Bundan tam 99 yil önce al bayragimiza kaninin rengini veren, hakki ödenemez vatan evlatlarinin verdigi bu kutsal mücadele sonucu bugün bizler rahat ve huzurluyuz.

Sanli tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmis ve yasanan sikintilari büyük bir dayanisma ve mücadele örnegi göstererek atlatmasini bilmis büyük Türk Milletinin evlatlari olarak Milli Mücadele ve Kurtulus Hareketini büyük bir gururla anmaktayiz.

Bugün, bizlere düsen en önemli görev; gelecek nesillerimize zafer ve mücadeleyle dolu tarihimizi naklederek genç dimaglarda tarih bilincini olusturmaktir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Geçmisini bilmeyen milletler gelecegine isik tutamaz. Bizler, gelecek nesillere özgür, demokratik bir ülke birakmak istiyorsak, geçmiste yasananlari çok iyi bilmeli ve geçmisimizden ders çikarmaliyiz' sözü bizlere tarihin, bilhassa sanli Türk tarihinin gelecek nesillere aktarilmasinin önemini kanitlamaktadir.

Bu duygu ve düsüncelerle Adana’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümünü bir kez daha can-i gönülden kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal ugruna topraga düserek sehadete yürüyen sehitlerimizi rahmetle, gözünü budaktan esirgemeyip ölümü korkutan gazilerimizi minnet ve sükranla yad ediyorum.



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli